Kauno miesto poezijos konkursas

  • Paskelbė : Ramūnas Liuokaitis
  • Paskelbta: 2024-10-01
  • Kategorija: Konkursai

Rugsėjo 26 d. Kauno „Saulės“ gimnazijoje vyko mokytojos I. Sadlauskaitės inicijuotas Kauno miesto poezijos konkursas „Kalbos – raktas į pasaulį, o poezija – į širdį“, kurį rengė ir organizavo Kauno „Saulės“ gimnazija bei Kauno Švietimo ir inovacijų centras. Konkursas skirtas paminėti Europos kalbų dieną, taip ugdant ne tik mokinių sceninę ir kalbinę raišką įvairiomis Europos kalbomis, bet ir pabrėžiant Europos kalbų įvairovę ir skirtingas kultūras.

Konkurso dalyviai skaitė įvairių Europos autorių poezijos kūrinius anglų, prancūzų, vokiečių ir rusų kalbomis. Vienos eilės buvo gražesnės už kitų, tad komisijai tikrai kilo daug diskusijų, kai reikėjo nuspręsti, kas vertas nugalėtojo vardo.

Visgi po ilgų diskusijų buvo nuspręsta, kad:

Pirmąją vietą garbingai iškovojo Kauno „Saulės“ gimnazijos mokinė Viola Dočkutė, kurią ruošė anglų kalbos mokytoja I. Švedkauskienė.

Antrosios vietos buvo skirtos Kauno „Saulės“ gimnazistei Adrijai Macijauskaitei (mok. A. Balčiūnienė) ir Elizai Eimontei iš KTU Inžinerijos licėjaus (mok. G. Juronytė-Pašvenskienė)

Trečiąsias vietas pasidalino sauliokai Izabelė Lipinskaitė (mok. V. Čepulkauskienė) ir Vytautas Ilionis (mok. I. Pečkienė).

Be to, mokiniai buvo nominuoti net keturioms nominacijoms!

Dvi nominacijos buvo paskirtos už sceninę raišką Smiltei Kičaitei iš Kauno „Saulės“ gimnazijos (mok. J. Stonienė) ir Gertrūdai Vivien Delkutei iš Kauno Dailės gimnazijos (mok. M. Nenachova).

Nominacija už artistiškumą – Karoliui Skripkiūnui iš Kauno VDU klasikinio ugdymo mokyklos (mok. R. Dubosienė).

Nominacija už kūrybiškumą – Gerdai Ulickaitei iš Kauno Jono Jablonskio gimnazijos (mok. K. Gimpelson).

Dėkojame komisijai: E. Stancikui, Nacionalino Kauno dramos teatro vadovui, D. Visockienei, anglų kalbos mokytojai iš Kauno „Vyturio“ gimnazijos, ir mokytojoms iš Kauno „Saulės“ gimnazijos J. Stonienei (vokiečių k.), V. Čepulkauskienei (prancūzų k.), M. Nenachovai (rusų k.).

Ačiū dalyviams, jų mokytojams už nuostabų pasiruošimą, o konkurso draugams Mythical Pages, Literulla ir Nacionaliniam Kauno dramos teatrui už įsteigtus prizus!

Už įamžintas akimirkas nuoširdžiai dėkojame gimnazijos abiturientui Matui Bukauskui. 

Iki kitų metų!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į gimnaziją
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas