Erasmus+

  • Paskelbė : Ramūnas Liuokaitis
  • Paskelbta: 2022-01-17
  • Kategorija: Pranešimai

Erasmus+ projektas „Circus of Emotions: Empowering Students – Building Integration“ (Nr. 2019-1-ES01-KA229-065529_2) prasidėjo 2019 m. rugsėjo mėnesį ir, nepaisant Covid-19 pandemijos iššūkių, jo vykdymas buvo sėkmingai pabaigtas prisitaikant prie pasikeitusių aplinkybių 2021 m. gruodžio 31 d. Pagrindiniai projekto tikslai:

  • Tobulinti mokinių emocijų suvokimą skirtingose situacijose.
  • Skatinti toleranciją bei pripažinimą „kitokių“ žmonių.
  • Treniruoti kūno kalbą ir judesius, tuo pačiu metu skatinant kūrybiškumą taikant skirtingas cirko veiklas su tikslu surengti galutinį cirko pasirodymą su visais mokiniais projekto dalyviais iš skirtingų mokyklų.
  • Tobulinti mokinių IKT ir anglų kalbos kompetencijas.
  • Stiprinti europinio identiteto idėją.

Glaudaus bendradarbiavimo su projekto partneriais - Mare de Déu de l’Olivar II iš Ispanijos, Europaschule Herzogenrath ir Europaschule Langerwehe Gesamtschule iš Vokietijos, dėka, paraiškoje planuoti mobilumai buvo sklandžiai įgyvendinti virtualiu būdu. Susitikimų metu ypatingas dėmesys buvo kreipiamas mokinių emociniam ugdymui per kūrybines veiklas. Darbas tarptautinėse komandose, sudarytose iš įvairių tautybių bei amžiaus mokinių, suteikė projekto dalyviams galimybę pažinti skirtingas šalių kultūras, ugdytis toleranciją tuo pačiu stiprinti europinį identitetą siekiant bendro tikslo. Kadangi mobilumai vyko virtualiu būdu, mokiniai ištobulino kompiuterinio raštingumo įgūdžius naudodami įvairius IKT įrankius. Projekto dalyviai ne tik bendravo anglų kalba, bet ir susipažino su ispanų ir vokiečių kalbų pradmenimis.

Paskutinių virtualių mobilumų metu, kurie vyko 2021 m. spalio 26-28 d. ir gruodžio 14-16 d., projekto dalyviai sukūrė video pasirodymą, paremtą Lewis Carrol „Alisa Stebuklų šalyje“ knygos motyvais.

Nuoširdžiai dėkojame projekto dalyviams – mokiniams, už jų motyvaciją ir nuoširdų bendradarbiavimą siekiant įgyvendinti projekto tikslus: Matuzevičiūtei Andrėjai (3E), Rauckytei Deimantei (3G), Matusevičiūtei Gabijai (3G), Daubarui Nojui (3G), Lukšai Ainiui (2B), Sadlauskaitei Austėjai (2B), Bilevičiūtei Gabijai (2B), Vaitiekūnaitei Martynai (2B), Rutkauskui Linui (2B), Balsytei Augustei (1G), Baltakiui Daumantui (1G); mokytojams, už nuoširdžią pagalbą organizuojant ir vykdant virtualius mobilumus: Kornelijai Balčiūnaitei, Dianai Brazauskienei, Andrėjai Adašiūnienei, Astai Matukynaitei-Varnauskienei, Rasai Sadlauskienei ir Kristinai Kanclerytei-Bačkevičienei.

Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos