MEPA renginys

  • Paskelbė : Ramūnas Liuokaitis
  • Paskelbta: 2022-05-10
  • Kategorija: Renginiai

MEPA renginys - matematikos varžytuvės: „Europos sąjunga ir Europos parlamentas matematikoje“

Visą kovo mėnesį 2E, 2K, 2F, 2H ir 3K klasių mokiniai dalyvavo integruotoje projektinėje pilietiškumo ir matematikos veikloje #MEPALietuva – „ES matematikos uždaviniuose“. Mokiniai kūrė įvairias užduotis, susijusias su Europos sąjungos valstybėmis, parlamentu, geografija, istorija, įvairiais objektais, jas pristatinėjo savo klasėse, organizavo užduočių sprendimų turus. Įdomiausios užduotys buvo atrinktos ir panaudotos kituose renginiuose, skirtuose įstojimo į Europos sąjungą datai paminėti.

Gegužės 4 d. pirmųjų klasių mokinių komandos varžėsi tarpusavyje MEPA renginyje - matematikos varžytuvės: „Europos sąjunga ir Europos parlamentas matematikoje“. Mokiniai varžėsi trijų turų užduotyse: I - ES valstybėms narėms pažinti, pagal žemėlapius atitinkančias raides reikėjo sudėlioti posakį; II – Matematiniai uždaviniai; III – ES skaičiai. Visos komandos pasirodė šauniai, bet kaip ir kiekvienam konkurse buvo išrinktos daugiausiai taškų surinkusios komandos: 1B, 1F ir 1D klasės.

Varžytuves parengė ir suorganizavo matematikos mokytojos I. Bakutienė, M. Januškienė ir I. Karosevičienė. Projektą koordinuoja direktorės pavaduotoja ugdymui Kristina Kanclerytė - Bačkevičienė.

Dėkojame visiems dalyviams!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos