Matuojamės elektroniką

  • Paskelbė : Ramūnas Liuokaitis
  • Paskelbta: 2023-06-14
  • Kategorija: Renginiai

Didžiausios Kauno regione veikiančios elektronikos produktų gamybos įmonės „Continental Automotive Lithuania“, „HELLA Lithuania“, „Littelfuse LT“ ir „Teltonika Networks“  gegužės – birželio mėnesiais priėmė net aštuonias Kauno ,,Saulės” gimnazijos mokinių grupes pažintiniams vizitams į savo biurus bei gamybines patalpas, supažindino mokinius su specialistų darbo aplinka, funkcijomis, gamybos procesais ir įranga.

Mokiniai sužinojo, kaip Kaune kuriami elektronikos komponentai kosminiams palydovams, sensoriai Tesla ir kitiems automobiliams; kokį darbą atlieka robotai, kokių kompetencijų reikia specialistams ir kodėl elektronikos inžinerija yra viena iš perspektyviausių bei sparčiausiai augančių karjeros sričių.

Nuoširdžiai dėkojame elektronikos inžinerijos įmonėms už moksleiviams suteiktą galimybę gyvai pamatyti darbo procesus, pabendrauti su specialistais bei sužinoti daug karjeros planavimui reikalingos informacijos. Padėka ir „Ateitis elektronikams” komandai už pagalbą organizuojant vizitus, gimnazijos Labdaros ir paramos fondui už suteiktą transportą vykstant į įmones.

Žinome, kad apsilankymas įmonėse paskatino ne vieną moksleivį domėtis elektronikos inžinerija, jos studijomis ir darbo praktika. Tikimės, kad ši pažintis su darbo pasauliu ir ateities technologijomis padrąsino mokinius siekti ambicingų tikslų planuojant savo karjerą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos