Gimnazistai diskutavo apie įstatymus ir kultūrą bei susipažino su kariūnų kasdienybe

  • Paskelbė : Ramūnas Liuokaitis
  • Paskelbta: 2023-10-13
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. spalio 12 d., bendradarbiaujant su VŠĮ „Būk saugus LT“ (Lina Šembergė), Kauno „Saulės“ gimnazijos 2E klasės mokiniai (aukl. Solveiga Laučienė) ugdymo karjerai tikslais vyko į LR Seimą ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademiją. LR Seime ekskursijos metu moksleiviams buvo pristatyta institucijos veikla, įstatymų leidybos procedūros, piliečių galimybės dalyvauti teisės aktų leidyboje. Jie lankėsi posėdžių, Kovo 11-osios Akto, Konstitucijos ir kt. salėse, Laisvės gynėjų galerijoje. Vėliau susitiko ir diskutavo su Seimo nariu Robertu Šarknicku, Kultūros komiteto pirmininko pavaduotoju.

Paskui gimnazistai lankėsi Lietuvos karo akademijoje, valstybinėje aukštojoje mokykloje, kurioje rengiami karininkai ir karybos bei nacionalinio saugumo specialistai. Čia jiems buvo pristatytos studijų programos, kariūnų kasdienė dienotvarkė. Gimnazistai dalyvavo ir lauko pratybose, šaudymo mokymuose.

Edukacinės veiklos paliko mokiniams didelį įspūdį. Jų metu moksleiviai įgijo ne tik teorinių žinių, bet ir praktinių įgūdžių.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos