Anglų kalbos ir istorijos projektas

  • Paskelbė : Ramūnas Liuokaitis
  • Paskelbta: 2023-11-10
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 8 d. 2B, 2C ir 2D klasių mokiniai dalyvavo integruotame MEPA, anglų kalbos ir istorijos projekte „Crimes against humanity in the eyes of a European / Nusikaltimai žmonijai Europos piliečio akimis“. Pirmiausia mokiniai apsilankė Lietuvos Aukščiausiame Teisme, kur susitiko su baudžiamųjų bylų teisėja prof. Rima Ažubalyte, kuri ne tik papasakojo apie teismo procesus, bet ir pravedė įtraukiančią edukaciją, kurios metu mokiniai inscenizavo realią LAT bylą: vieni tapo gynėjais, kiti – prokurorais, dar kiti – teisėjų kolegijos nariais.

Iš teismo mokiniai keliavo į Lukiškių kalėjimą, kur jų laukė įspūdingas pasivaikščiojimas po moderniausią kalėjimą Rusijos imperijoje. Vedžiojami po patalpas, kuriose gyveno įkalinimą iki gyvos galvos gavę nusikaltėliai, mokiniai ne tik pamatė jų išvaikščiotus koridorius, pasimatymų kambarį, bet ir išgirdo daug įdomių istorijų apie kalinių gyvenimą.

Po pietų mokiniai aplankė Okupacijų ir laivės kovų muziejų, kur edukacijos metu praplėtė savo žinias apie partizanus, tremtį ir kadaise miesto centre įsikūrusios Sovietų Sąjungos represinės institucijos žiaurumus, aplankė KGB kalėjimą, pamatė mirties nuosprendžių vykdymo patalpą.

Išgirsti faktai ir pamatyti vaizdai padėjo mokiniams susidaryti tvirtesnį įspūdį apie nusikaltimus žmonijai, jų žiaurumų priežastis ir pasekmes žmonėms, šeimoms, tautoms. Projektą organizavo anglų kalbos mokytojos I. Sadlauskaitė ir I. Zdanavičiūtė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos