Jaunųjų bendrovių Kalėdinė eXpo 2023

  • Paskelbė : Ramūnas Liuokaitis
  • Paskelbta: 2023-12-14
  • Kategorija: Renginiai

Į Lietuvos Junior Achievement respublikinę jaunųjų bendrovių Kalėdinę eXpo (vyko 2023-12-06) komisijos narių buvo atrinktos dvi Kauno „Saulės“ gimnazijos mokinių jaunosios bendrovės.

Jaunoji bendrovė „Trackit“ nori sumažinti problemų keliaujantiems Kauno autobusais. Programėlė, kuri būtų patogesnė naudoti žmonėms perkantiems elektroninius bilietus: autobusu realiu laiku sekimas, maršruto susiplanvimas, elektronių biletų pirkimas iš anksto, programėlės pritaikymas pagal žmonių poreikius ir kitas funkcijas. Projektą vysto 1E klasės Kauno „Saulės“ gimnazijos gimnazistai Gabrielius Mazuras, Juozas Prakapavičius, Rokas Povilaitis, Kipras Sakalauskas. Komanda buvo atrinka į mokymus bendradarbiauti su Kauno skyriaus „Spiečiaus“ bendradarbystės centru. 

Jaunoji bendrovė „Wish & Whistle“ kuria internetinę svetainę, kuri suteiktų galimybę suorganizuoti gimtadienį pagal jūsų pasirinktą amžiaus grupę, dalyvių skaičių, šventės pobūdį. Taip pat į darbą integruojamas dirbtinis intelektas. Darbą atlieka Kauno „Saulės“ gimnazijos 3C klasės gimnazistės Miglė Bondarevaitė, Goda Bagdonavičiūtė, Viltė Garbauskaitė, Dominyka Baltrušaitytė ir Miglė Žižytė. 

Džiaugiamės mokinių inovatyvumu, kūrybiškumu, svariais pasiekimais atstovaujant Kauno „Saulės“ gimnazijai respublikiniame renginyje „Kalėdinė mokinių bendrovių eXpo 2023“ ir sveikiname Jaunąją bendrovę „Trackit“, kurios projektas apdovanotas kaip Europietiškiausias projektas. Nominaciją skyrė Europos komisija.

Daugiau informacijos apie gimnazijos jaunųjų bendrovių ir mokinių verslumo mokytojos Sandros Paštuolytės kartu su mokiniais vystomus projektus: nuoroda.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos