Tvarios ateities balsai: Europos parlamento rinkimai ir Energetinė permaina

  • Paskelbė : Ramūnas Liuokaitis
  • Paskelbta: 2024-05-06
  • Kategorija: Renginiai

Šiuolaikiniame globalizuotame pasaulyje Europos Sąjungos ir jos politikos dinamikos supratimas yra labai svarbus ugdant sąmoningą pilietiškumą ir formuojant ateities lyderius. Pripažindamos šią būtinybę ir siekdamos bendradarbiavimo ir demokratinių bei pilietinių idėjų sklaidos, balandžio 26 d. Kauno „Saulės“ gimnazija organizavo bendras veiklas: seminarą bei  tvarumo dirbtuves. Į šį renginį buvo pakviesta  Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija.

Užsiėmimų metu mokiniai išbandė Europos Parlamento simuliacines dirbtuves. Gimnazistai pagal scenarijų buvo padalinti į 4 frakcijas (solidarumo, ekologijos, laisvės ir tradicijų), rinkėjus ir stebėtojus. Taip jie galėjo geriau suprasti Europos Parlamento veiklą, šalis atstovaujančių parlamentarų vaidmenį bei Europos Parlamento rinkimų svarbą. Tai itin svarbi patirtis siekiant formuoti jaunimo pilietiškumo vertybes prieš šį birželį vyksiančius Europos Parlamento rinkimus. Taigi įgytos žinios jei ir nesuteiks galimybės anksčiau sudalyvauti rinkimuose, visgi leis kritiškai įvertinti vykstančius procesus ir tinkamų kandidatų rinkimų svarbą Europos ateičiai bei tobulinti sąmoningo piliečio kompetencijas.

Šis Kauno „Saulės“ gimnazijos inicijuotas renginys - neįkainojama pilietiškumo ir mokyklų bendradarbystės išraiška. Mokiniai ne tik nuodugniau susipažino su EU frakcijų veikla, bet ir užmezgė naujas pažintis, kurios, tikėtina, pasitarnaus ateityje kuriant tvarią Europos ateitį ir skiepijant pilietiškumo pareigą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos