Kviečiame į kūrybinių darbų parodos „Laikas - tai mes“ atidarymo šventę  balandžio 28 d. 13.00 val. Kauno „Saulės“ gimnazijoje

  • Paskelbė : Ramūnas Liuokaitis
  • Paskelbta: 2022-03-29
  • Kategorija: Pranešimai

Gimnazijos bendruomenę, svečius, tėvelius maloniai kviečiame į alumnų kūrybinių darbų parodos atidarymo šventę balandžio 28 d. 13.00 val. Kauno „Saulės“ gimnazijoje. Tai smagus laikas susitikti su akademiniu jaunimu, galimybė tiesiogiai pasiklausti parodos dalyvių apie studijų programų galimybes jų studijuojamuose universitetuose, parodoje pamatyti kūrybinius darbus iš studijų programos, susipažinti su asmenine buvusių ir dabartinių gimnazistų kūryba. Pakviesti svečiai iš VDA, VDU, KTU universitetų, akademinės visuomenės nariai bus atviri diskusijai ir partnerystei.

Parodos dalyviaiAdomavičiūtė  Karina, Akambakaitė Rugilė, Balnanosytė Neda, Bykovas Kevinas, Butkus Dominykas, Dabašinskaitė Eglė, Draugelytė Eva, Jusas Lukas, Manomaitytė Otilija, Motiejaitytė Justė, Pociūtė Urtė, Poškaitė Rūta, Rauckytė Deimantė, Saulytė Austėja, Semčiukevičiūtė Austėja, Simokaitytė Evelina, Šimulynaitė Goda, Šlaičiūnaitė Ieva, Tarėlaitė Deimantė, Telyčėnaitė Deimantė.

 

Parodos plakatų vizualizacijų raiškos idėja yra kaip informacinė fosilija, kurioje galima pamatyti sustingusią informaciją. Mus įkvėpė tradicija: ,,Saulės“ šimtadienio įrašų skelbimas internete, abiturientų vinjetėje įrašyta Remigijaus Baltrušaičio citata: ,,O klasėje atrodys taip, kaip buvę...“ Tai tam tikru metu vykę įvykiai gimnazijos rūmuose, likę atsiminimai, kurie tarsi yra įšaldyti, tartum įrašai mintyse.

Kai po daugelio metų vėl susitinkame savo klasės draugus, kuriuos prisimename kaip bendražygius,  pralinksmindavusius prieš sunkų kontrolinį, pastebime - jie pasikeitę. Pokytis dažnai stebina, nes besimokant gimnazijoje laikas prabėga labai greitai:  per tam skirtą ir labai konkretų laiko tarpą (ketverius metus) mes stengiamės pažinti vienas kitą, siekiame pajusti ryšį. Deja, mes patys blankiai suvokiame tikrąją dabartį: kas mes esame?

Todėl kviečiame kartu, visiems drauge, atsukti laiką atgal, kai dar ieškojome savęs, ir paslapčiomis palyginti su tuo, kas esame dabar. Televizoriaus ekranas simboliškai fiksuoja žvilgsnį į tai, kas jau įrašyta. Gimnazijos erdvėse išdėstyti parodos kūriniai pratęs kadruotės juostą, kuri ir pasakos istoriją apie kiekvieną iš mūsų, ir pratęs šį pasakojimą toliau - su kiekvienu žiūrovo žvilgsniu, ištartu komentaru, su pasididžiavimu įrašys „Saulės“ alumnų gyvenimą čia ir dabar. Sutelkime dėmesį į dabartį bei praeitį. Neaiški ateitis tuoj įgaus formą, spalvų gama atskleis nematytą vaizdą. Keli žodžiai, keli meno darbai ir vaizdas ryškės. O dabartis, žinoma, ji vyks parodos atidarymo dieną, kai ateisime atvira širdimi, kai žvelgsime vienas kitą išsiilgusiomis akimis, kai prabilsime nuoširdžiu žodžiu.

Parodos organizatoriai 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos