Integruota pamoka

  • Paskelbė : Ramūnas Liuokaitis
  • Paskelbta: 2022-05-17
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio mėn. Kauno „Saulės" gimnazijos mokiniai dalyvavo integruotų pamokų cikle „Medijų raštingumas: ką reikia žinoti sąmoningam medijų vartotojui?" (mokyt. I. Sadlauskaitė). Vaikai užsiėmimų metu analizavo socialinių tinklų įtaką indvidui ir visuomenei.

Pirmoje pamokoje buvo aiškinamasi, kas yra medijos ir kaip jos veikia. Mokiniai diskutavo apie socialinių tinklų informacijos patikimumą, analizavo skleidžiamos dezinformacijos atvejus. Diskusijų metu atsižvelgta į žmogaus teises ir pareigas bei kokios grėsmės, pažeidimai iškyla medijose. Pagrindine dirbtuvių užduotimi buvo siekiama išsiaiškinti, kaip plinta dezinformacija ir kaip ji atrodo socialinių tinklų įrašų, blogų ar kitų naujienų pavidalu.

Antroji ciklo pamoka kvietė atkreipti dėmesį į stereotipus, su kuriais dažnai susiduria jaunas žmogus. Socialiniuose tinkluose paplitusios grožio kulto tendencijos neretai jaunimą priverčia abejoti savimi. Tad dirbtuvių metu mokiniai analizavo, kas yra stereotipai, kaip jie pasireiškia bei ieškojo būdų, kaip naikinti sustabarėjusią visuomenės nuomonę atitinkamomis temomis.

Paskutiniosios dirbtuvės buvo skirtos išsiaiškinti, kas yra propaganda, kaip ji veikia, kur naudojama. Šių dienų kontekste, vykstant informaciniam karui, kaip niekad svarbu atpažinti informaciją, kuria siekiama manipuliuoti minias. Tad užduočių metu mokiniai ne tik aiškinosi, kur galime sutikti nuomonę formuojančius straipsnius, bet ir kokią įtaka propaganda turi visuomenės požiūriui, demokratinėms vertybėms.

Tad pamokų ciklas „Medijų raštingumas: ką reikia žinoti sąmoningam medijų vartotojui?" ugdant jaunuosius MEPA ambasadorius parodė, jog demokratines vertybes reikia saugoti ne tik realiame, bet ir medijų pasaulyje. Šiuolaikinis jaunimas susiduria su milžinišku kiekiu informacijos, tad mūsų pareiga yra išmokyti ir padėti atsirinkti kokybišką turinį. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos