Respublikinis projektas „Ö kaip vokiškai“

  • Paskelbė : Ramūnas Liuokaitis
  • Paskelbta: 2022-10-26
  • Kategorija: Renginiai

#MEPALIETUVA

Spalio trečiąją savaitę „Saulės” gimnazijos mokiniai jau dešimtą kartą dalyvavo respublikiniame projekte „Ö kaip vokiškai“.

Visą savaitę vokiečių kalbos pamokos vyko netradiciniu būdu, kiekviena klasė pasirinko skirtingas veiklas: 2-ųjų klasių mokiniai vedė pamokas pirmokams, 2G klasės mokinių rūpesčiu vokiečių k. kabinetas virto žaidimų kambariu, 2A klasė parengė pristatymą ir viktoriną apie Vokietiją ir vokiečių k. 1-ųjų klasių grupėms, o po to jų laukė virtuali viktorina, 1B klasėje vyko integruota vokiečių ir lietuvių kalbų pamoka tema „Šiandienos aktualijos E. M. Remarko kūriniuose“, o 2E klasė 1D klasės mokiniams organizavo orientacines varžybas „Ar pažįsti savo gimnaziją?“. 1G klasės mokinės parengė pamoką tema „Teste dein Deutsch“ - mokiniai atliko klausymo užduotis ir testą, 1E klasė dalyvavo žaidime „Kahoot“ platformoje, informacinį stendą ir virtualią viktoriną apie vokiečių k. dienos renginius parengė 2G klasės mokiniai.  

Mokiniams užsiėmimai patiko ir visi juos vertino teigiamai. Šių pamokų metu gimnazistai jautėsi atsipalaidavę ir buvo linksmi. Minėjo, kad jiems patiko pamokų formatas ir daug sužinojo. Projekto metu buvo papildytas ir virtualus fotoalbumas „Žvilgsnis į projekto „Ö kaip vokiškai“ „Saulės“ gimnazijoje istoriją“. Renginį aprašė M. Vėželytė 2B, fotografavo ir istorinį fotoalbumą parengė M. Bukauskas 2B ir B. Bačkaitis 2F.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos