#MEPALIETUVA #ERASMUS+LIETUVA

  • Paskelbė : Ramūnas Liuokaitis
  • Paskelbta: 2022-12-16
  • Kategorija: Renginiai

#MEPALIETUVA

2022 m. gruodžio 5-6 d. Lisabonoje, Portugalijoje, vyko tarptautinis „Erasmus+” seminaras „Language Policy and the European Strategies“, kuris buvo skirtas visų formaliojo švietimo sektorių – bendrojo ugdymo, profesinio mokymo, suaugusiųjų švietimo ir aukštojo mokslo ir studijų – institucijų atstovams. Šioje konferencijoje dalyvavo keturios atstovės iš Lietuvos, viena iš jų - Kauno „Saulės“ gimnazijos mokytoja Rasa Sadlauskienė.

Pagrindinis renginio tikslas – sukurti partnerystę tarp keturių pakviestų sektorių institucijų, siekiant plėtoti projektus daugiakalbėmis temomis. Seminaro metu buvo pateiktos gairės ir informacija, kuria buvo siekta motyvuoti dalyvius, įskaitant tuos, kurie turi mažai patirties planuojant ir plėtojant Europos partnerystės projektus arba neturinčius patirties. Be to, atkreiptinas dėmesys ir į jau turinčius patirties kuriant projektus daugiakalbėms grupėms ir susidomėjusius strategine plėtra žmonėmis.

Patirtis, įgyta „Language Policy and the European Strategies“ seminarų metu – neįkainojama ir naudinga MEPA projekto veiklų, kurios skatina tarpkultūriškumą, stiprina europinį identitetą, padeda geriau pažinti kitų kultūras, tobulinimui.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos