Literatūrinis žaidimas „Knygosūkis“

  • Paskelbė : Ramūnas Liuokaitis
  • Paskelbta: 2023-11-16
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 15 d. 1B klasės mokiniai per lietuvių k. pamokas išvyko į J. Jablonskio gimnaziją žaisti literatūrinio žaidimo „Knygosūkis“. Renginys vyko gimnazijos bibliotekoje, jį vedė bibliotekininkės Bronė Račienė ir Roma Steponavičienė bei „Saulės“ gimnazijos bibliotekos vedėja Asta Kvedarauskienė. Konsultavo 1B klasės lietuvių k. mokytoja ir auklėtoja Auksuolė Marčiulionienė.

Pasiskirstę į keturias komandas ir žaisdami žaidimą mokiniai galėjo įvertinti savo patirtį, įgijo lietuvių ir užsienio literatūros žinių, sužinojo naujų faktų, o atsakymams į klausimus prireikė ne tik literatūros, bet ir matematikos, geografijos, istorijos, užsienio kalbų žinių. Prireikus pagalbos, galėjo naudotis informacinėmis technologijomis arba gaudavo užuominą. Tačiau kartais laimės rato rodyklė sustodavo ties padala „Atsakymo nėra“.  Laikas buvo reglamentuojamas smėlio laikrodžiu.

„Knygosūkio“ paskirtis – skatinti domėtis geriausiais Lietuvos ir užsienio literatūros kūriniais bei jų autoriais. Prie žaidimo kūrimo prisidėjo pripažinti profesionalūs Lietuvos rašytojai ir meno kūrėjai: Andrius Mamontovas, Aistė Smilgevičiūtė, Sigutė Ach, Nijolė Narmontaitė, Justinas Žilinskas, Vytautas Juozapaitis ir kt. Mokiniams žaisti buvo įdomu, kai kurie net pajuto azartą (ypač tie, kuriems puikiai sekėsi), nenorėjo nutraukti žaidimo. Visi padarė išvadą, kad netradicinės pamokos praskaidrina kasdienybę. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos