Kauno „Saulės“ gimnazijos MEPA jaunosios ambasadorės dalyvavo diskusijoje su Europos Parlamento pirmininke Roberta Metsola.

  • Paskelbė : Ramūnas Liuokaitis
  • Paskelbta: 2024-01-25
  • Kategorija: Renginiai

Sausio 12 d. keturios gimnazijos mokinės Rusnė Rupšytė, Gertrūda Kupčinskaitė, Airinga Burdulytė ir Justina Češūnaitė iš 4F klasės dalyvavo įtraukiančioje diskusijoje su Europos Parlamento pirmininke Roberta Metsola. Diskusijos tema buvo „Europos ateitis priklauso jaunimui - kokį kelią tiesime?".

Įtraukiančio pokalbio metu dalyviai, turėjo unikalią galimybę užduoti įvairius klausimus pirmininkei Metsolai. Temos apėmė platų spektrą, įskaitant įžvalgas apie artėjančius Europos Parlamento rinkimus, lyčių lygybę, tarptautinius konfliktus.

Sausio 13-osios išvakarėse vykęs renginys buvo didesnės iniciatyvos #MEPALIETUVA, subūrusios jaunimą iš visos Lietuvos gilintis į svarbiausius Europos ateitį lemiančius klausimus, dalis. Gimnazistės aktyviai nagrinėjo tokias aktualias temas kaip konfliktas Ukrainoje su Rusija, klimato kaita, žalioji darbotvarkė, Europos ateitis, EP rinkimai, balsavimo teisė nuo 16 metų, jaunimo galimybės Europoje, studijos ir programa "Erasmus+".

Mūsų MEPA jaunųjų ambasadorių pasidalyti pamąstymai ir požiūriai suteikė diskusijoms gilumo, išryškindami jų aktyvų dalyvavimą ir kruopštų svarstymą labai svarbiais klausimais. Džiaugiamės gimnazisčių aktyvumu!

#KaunoSaulesGimnazija #KSG #MEPA #JaunųDalyvavimas #EuroposBūsimybė #MEPALietuva

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos