Pažintis su Baltijos šalių sostinėmis

  • Paskelbė : Ramūnas Liuokaitis
  • Paskelbta: 2024-05-06
  • Kategorija: Renginiai

Atšilus orams sauliokai patraukė į keliones. Balandžio mėnesio 26-28 dienomis 1AB klasių mokiniai, lydimi auklėtojų A. Marčiulionienės ir L.Verikienės,  o 28-30 dienomis 1DH klasių mokiniai, lydimi  mokytojų A. Balčiūnienės ir I. Valasevičienės, išvyko maršrutu Talinas-Stokholmas-Ryga į įvairių mokomųjų dalykų integruotą išvyką „Pažintis su Baltijos šalių sostinėmis“.

Pažintinė ekskursija prasidėjo Talino senamiestyje, išsaugojusiame senojo viduramžių miesto dvasią.  Talino senamiestis yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą 1997 m. Estijos sostinėje išlikę nemažai viduramžiais statytų bažnyčių, pirklių rezidencijų, akmenimis grįstos siauros gatvelės. Talinas dažnai vadinamas „Muziejumi po atviru dangumi". Senasis Talinas apraizgytas, apipintas legendomis. Kiekvienas jo pastatas mena tūkstančius nutikimų, kiekviename grindinio akmenyje aidi šimtametė istorija.

Po malonaus laisvalaikio Taline laivu Tallink Baltic Queen mokiniai išplaukė į Švediją. Plaukdami maloniai leido laiką: kas grožėjosi jūros vaizdais, kas atsipalaidavo saunos centre, kas parduotuvėje ar diskotekoje. Aišku, visi skaniai pavakarieniavo.

Kitą dieną laukė pažintis su didžiausiu Švedijos miestu Stokholmu, garsiu savo rūmais, bažnyčiomis ir muziejais, įsikūrusiu ant daugybės salų ir pusiasalių. Pažintis prasidėjo nuo senamiesčio: vaikščiojimo senove alsuojančiomis gatvelėmis, gėrėjimosi miesto įžymybėmis, karališkais rūmais. Laisvu laiku buvo apsilankytos suvenyrų parduotuvėse, paragauta švediškos virtuvės šedevrų kavinėse ar restoranuose. Po to  mokiniai nuvyko į Vaza muziejų, kuris saugo įspūdingą eksponatą – didžiausią ir prabangiausią XVI a. laivą Vaza, kuris nuskendo pirmosios kelionės pradžioje ir po vandeniu išbuvo net 300 metų. Vakare grįžome į laivą, kuriame vėl laukė pramogos ir nakvynė.

Trečią dieną atvykę į Rygą keliauninkai leidosi į apžvalginę ekskursiją pėsčiomis po Latvijos sostinės senamiestį: pilis, statyta 1330 metais, Domo katedra ir aikštė – istorinis ir geografinis miesto centras, Šv. Petro bažnyčia – pati seniausia ir aukščiausia Rygoje, paminklas garsiesiems Bremeno muzikantams, iki šiol pildantiems slapčiausius norus, Juodagalvių riterių rūmai, laikomi pačiu puošniausiu pastatu Rygoje, Laisvės paminklas – latvių tautos laisvės ir vienybės simbolis. Laisvu metu buvo galima pakilti į Šv.Petro bažnyčios bokšte esančią apžvalgos aikštelę ir pasigėrėti miesto panorama, papietauti kavinėse ir nupirkti lauktuvių artimiesiems suvenyrų parduotuvėse. Tada jau buvo skubama namo!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos